ZAKLJUČNA PRIREDITEV

Tudi letos smo se z otroki in mladostniki, ter njihovimi starši, sorodniki in skrbniki poveselili na zaključnem pikniku, ki nam ga je poleg tradicionalnega srečelova popestril glasbeni gost Mišo Kontrec. Otroki in mladostniki so se ga zelo razveselili in z njim tudi zapeli. Popoldne smo preživeli ob glasbi, karaokah in prijetnem druženju.

Utrinke iz našega zaključnega piknika si lahko ogledate v galeriji.

Vsem staršem, sorodnikom in skrbnikom se zahvaljujemo za njihovo zaupanje, otrokom in mladostnikom pa želimo lepe počitnice.

ZA NAMI ŠE ENO ČUDOVITO LETO

Dragi otroci in mladostniki,

in tako je za nami še eno čudovito leto. Želimo vam prijetne, zanimive, poučne in brezskrbne počitnice. Preživite poletje aktivno in sproščeno v družbi vrstnikov in prijateljev. Obiščite nove in zanimive kraje, ki so lahko zelo blizu vas, le da tega prej niste opazili. Sprehajajte se, kolesarite, obiščite najbližja kopališča. Ne pozabite si vzeti čas za vaše najbližje, za babice in dedke ter druge sorodnike.

Nasvidenje do 1. septembra

GLASBENE DELAVNICE KUD CODA

Brezplačna glasbena delavnica-Kulturno umetniško društvo CODA

Pred začetkom šolskega leta 2015/2016,je prišel v naš dom g. Martin Počkar (poslovni direktor društva CODA) in povabil naše otroke na brezplačne glasbene delavnice. Z veseljem smo se vabilu odzvali in šest naših gojencev se je začelo učiti igranja na bobne in kitaro. Delavnice smo obiskovali vsako sredo med 17. in 18.uro, v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor, vendar se je igranje kmalu podaljšalo za pol ure, na željo otrok in seveda dobre volje mentorja delavnice g. Tomija Ercega, ki se je izkazal kot odličen glasbeni pedagog. Na delavnicah so otroci spoznavali tudi različne glasbene zvrsti, ki jih je Tomi Erceg pripravil in prikazal preko projekcije. Tako so se seznanili z rockom, pop glasbo, reaggejem, jazzom in glasbeniki, ki te zvrsti glasbe najbolj obvladajo. Ob koncu šolskega leta je sledil zaključek Brezplačnih glasbenih delavnic.
Kulturno umetniško društvo Coda je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor   organiziralo ta dogodek za vse, ki obiskujejo Brezplačne glasbene delavnice za socialno ogrožene otroke in mladino. To se je zgodilo v sredo, 15. junija v dvorani Doma ustvarjalnosti mladih v Mariboru (Razlagova 16).Predstavili so se letošnji udeleženci delavnic, za katere je ta dogodek ena od redkih priložnosti za nastop pred občinstvom.
Pri KUD Coda so namreč mnenja, da je glasba neizmerno pomembna za razvoj otrok, zato bi vsi glasbeni navdušenci morali imeti priložnost preživljati svoj prosti čas z glasbo. Udeleženci Brezplačnih glasbenih delavnic so preko pogovora in poslušanja spoznavali različne zvrsti glasbe in se naučili osnov igranja na različne inštrumente (bobni, klaviature, električna in bas kitara).
 Brezplačne glasbene delavnice je obiskalo več kot 30 otrok, mladostnikov in odraslih, ki sicer nimajo dostopa do glasbenega izobraževanja. Program je bil sprva namenjen otrokom iz socialno ogroženega okolja, v času obstoja programa pa se je nedostopnost glasbene izobrazbe pokazala kot veliko širši problem. Tako je danes to platforma za dostop do glasbene izobrazbe ne samo tistim otrokom in mladim iz socialno ogroženega okolja, ampak tudi migrantom, mladim in mlajšim odraslim, ki nimajo dostopa do izobrazbe zaradi zdravstvenih težav ali kot posledica poškodb glave.
V delavnice so (bili) vključeni varovanci projekta Botrstvo, Andragoškega zavoda Maribor, Centra Naprej, Doma Antona Skale Maribor, Združenja Šent, Dijaškega doma Lizike Jančar Maribor in številnih drugih ustanov.
Brezplačne glasbene delavnice so bile uspešno izvedene, na veselje otrok/mladostnikov našega doma in vseh sodelujočih.

SVETOVANJE

 

PUBLIKACIJA

DAS_PUBLIKACIJA

SLIKE - FILMI

GALERIJA SLIK 

LOKACIJA DOMA

JEDILNIK DOMA

Našše spletno mesto za pravilno prikazovanje uporablja pišškotke. Brskanje po spletnem mestu je s pišškotki prijetnejšše in hitrejše. Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Informacije najdete tukaj..