PRAVLJIČNI DECEMBER V 1 SKUPINI

V mesecu decembru se je v 1. skupini veliko dogajalo. V skupini smo se vsak dan veliko pogovarjali, prepevali, ustvarjali, smejali, poslušali božično glasbo, se sladkali,……, skratka uživali - tako kot se za zadnji mesec v letu tudi spodobi. Nekaj najpomembnejših trenutkov smo ujeli tudi v fotografije, ki bi jih radi delili  z vami.

Več podrobnosti: Pravljični december

PRIDNE NOTE KORAKAJO V INKLUZIJO

Dom Antona Skale Maribor (http://www.dom-antonaskale.si/sl/), dom za otroke/mladostnike s posebnimi potrebami, bo v mesecu maju 2016 (predvidoma v tednu od 23. do 27.5.2016) izvedel mednarodni glasbeni projekt PRIDNE NOTE korakajo v inkluzijo.

Vabimo vas, da se ga udeležite, tako, da pripravite in izvedete eno ali dve narodni (ljudski) pesmi po lastni izbiri in na način, ki si ga izberete sami (petje, ples, inštrumentalno…..).

Udeleženci iz drugih držav (predvidoma iz Belgije, Nemčije, Češke, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Srbije) bo ves teden gostil Dom Antona Skale.

Namen projekta je komunikacija z glasbo in inkluzija otrok s posebnimi potrebami z vrstniki svoje in večinske populacije iz Sloveniji in iz tujine. Glasba pa je univerzalen jezik, razumljiv vsakomur in področje, ki ga imajo otroci s posebnimi potrebami izjemno radi.

Projekt bo sovpadal s 60. obletnico ustanovitve Doma Antona Skale Maribor in bo del praznovanja te obletnice. Zaključna izvedba projekta bo javna prireditev v Mariboru , kjer se bodo vsi prijavljeni predstavili na odru.

S tem obvestilom bi vas radi pritegnili k sodelovanju . Konkretne informacije boste vsi zainteresirani še prejeli, lahko pa se že zdaj obrnete na:

dr. Marica Horvat, ravnateljica, tel.: 02/429 57 02

tajništvo tel.: 02/429 57 00

Lep pozdrav!

Vodja projekta: Zlatko Štramec in ravnateljica, dr. Marica Horvat.

DEDEK MRAZ "KIDRIČEVO"

Letos nas je Dedek mraz obiskal celo dvakrat, pravzaprav smo mi drugič obiskali njega. V ponedeljek 21. 12. 2015 so nas povabili v Občino Kidričevo, kjer so samo za nas organizirali celodnevni program ob zaključku tega leta. Najprej so nas gostili v Starošincih v Fundaciji Nazaj na konja, kjer so vsi otroci in mladostniki doma spoznali, kako živijo konji, kako moramo za njih skrbeti in kako se lahko z njimi zabavamo. Najpogumnejši so konje tudi jahali, nekateri pa so prvič zbrali dovolj poguma, da so se konja sploh dotaknili. Sledilo je okusno kosilo v restavraciji Pan v centru Kidričevega, nato obisk v hiški Gozdne vile in prihod Dedka mraza, ki je obdaril vse domske otroke. Ogledali smo si tudi nov Družinski center v Kidričevem, ki so ga ustanovili v sklopu Fundacije Nazaj na konja. Na koncu našega obiska na Kidričevem smo poskusili še njihovo drsališče in se polni lepih vtisov vrnili nazaj domov. Za vse lepe trenutke se zahvaljujemo zaposlenim na Občini Kidričevo, še posebej pa gospe Merlak, ki je bila idejni vodja tega prelepega dne. Še enkrat hvala in upamo, da še kdaj na svidenje. Vsem otrokom, njihovim staršem in zaposlenim želimo miren zaključek tega leta ter obilo uspehov v novem 2016 letu.

Tukaj si lahko pogledate še več fotografij: ZVEZDNI PRAH

SVETOVANJE

 

PUBLIKACIJA

DAS_PUBLIKACIJA

SLIKE - FILMI

GALERIJA SLIK 

LOKACIJA DOMA

JEDILNIK DOMA

Našše spletno mesto za pravilno prikazovanje uporablja pišškotke. Brskanje po spletnem mestu je s pišškotki prijetnejšše in hitrejše. Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Informacije najdete tukaj..