ZLATI RAZISKOVALCI 2016

In navsezadnje so s trudom, močno voljo in enotnostjo dosegli tiste, le tako težko osvojene, točke za dosego zlatega priznanja. Izmed vseh 102 raziskovalnih in inovacijskih nalog na področju osnovnošolskega tekmovanja, je izredno pomemben podatek, da je bilo izključno 8 najvišje ocenjenih, zlatih priznanj. Te so bile svečano podeljene v Narodnem domu Maribor dne, 6. 4. 2016.

Mladostnik in mladostnici, Danijel Fišinger, Valentina Bedek Ožvald in Andreja Vrešak, so naši prejemniki tega zlatega priznanja, hkrati pa so prejeli nagrado Mestne občine Maribor, in sicer dvodnevno Potepanje po poteh presenečenj.Da kljub svoji drugačnosti zmorejo ujeti trenutek takšnega uspeha, je nekaj ogromnega za nas. Raziskovalna naloga, Naš Napoleon slavi, pod mentorstvom Natalije Ekart Misleta, jih je pripeljala do tako odličnega uspeha.

ČESTITAMO!

60 LET DOMA ANTONA SKALE

  • V okviru 60 letnice se bo izvajal projekt "Pridne note korakajo v inkluzijo".
  • Slavnostna akademija v Narodnem domu.
Dom nekoč in danes.

PRIDNE NOTE KORAKAJO V INKLUZIJO

Dom Antona Skale Maribor (http://www.dom-antonaskale.si/sl/), dom za otroke/mladostnike s posebnimi potrebami, bo v mesecu maju 2016 (predvidoma v tednu od 23. do 27.5.2016) izvedel mednarodni glasbeni projekt PRIDNE NOTE korakajo v inkluzijo.

Vabimo vas, da se ga udeležite, tako, da pripravite in izvedete eno ali dve narodni (ljudski) pesmi po lastni izbiri in na način, ki si ga izberete sami (petje, ples, inštrumentalno…..).

Udeleženci iz drugih držav (predvidoma iz Belgije, Nemčije, Češke, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Srbije) bo ves teden gostil Dom Antona Skale.

Namen projekta je komunikacija z glasbo in inkluzija otrok s posebnimi potrebami z vrstniki svoje in večinske populacije iz Sloveniji in iz tujine. Glasba pa je univerzalen jezik, razumljiv vsakomur in področje, ki ga imajo otroci s posebnimi potrebami izjemno radi.

Projekt bo sovpadal s 60. obletnico ustanovitve Doma Antona Skale Maribor in bo del praznovanja te obletnice. Zaključna izvedba projekta bo javna prireditev v Mariboru , kjer se bodo vsi prijavljeni predstavili na odru.

S tem obvestilom bi vas radi pritegnili k sodelovanju . Konkretne informacije boste vsi zainteresirani še prejeli, lahko pa se že zdaj obrnete na:

dr. Marica Horvat, ravnateljica, tel.: 02/429 57 02

tajništvo tel.: 02/429 57 00

Lep pozdrav!

Vodja projekta: Zlatko Štramec in ravnateljica, dr. Marica Horvat.

SVETOVANJE

 

PUBLIKACIJA

DAS_PUBLIKACIJA

SLIKE - FILMI

GALERIJA SLIK 

LOKACIJA DOMA

JEDILNIK DOMA

Našše spletno mesto za pravilno prikazovanje uporablja pišškotke. Brskanje po spletnem mestu je s pišškotki prijetnejšše in hitrejše. Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Informacije najdete tukaj..