S KOLESOM PO ZDRAVJE V OB MURSKE KRAJE

V zgodnjih jutranjih urah, v torek 19.06.2018, je napočil dan za naše kolesarsko potepanje v ob murske kraje.

Prebujajoča se narava, polni nahrbtniki in športna oprava ter pripravljena kolesa so nas vabili. Tako smo že jutro pričeli s kolesarskim podvigom, ko smo se po ulicah Maribora, od Doma Antona Skale do  železniške postaje v Mariboru, popeljali z kolesi, ter se vkrcali na vlak.

V pričakovanju, smo skozi okna vlaka, opazovali naravo, kako se prebuja. Nekateri so tudi dremali med vožnjo, saj noč pred tem, zaradi pričakovanja ni bila dovolj dolga.

Na postaji v Veržeju nas je pričakalo lepo sončno jutro, ki je dalo vedet da nas čaka lep, sončen a tudi vroč dan.

Naš kolesarski podvig se je tako lahko začel.

Sprva smo se popeljali po bližnji cesti do prvih vasi in si ogledali kje smo, ter si vtisnili v spomin kam se moramo vrnit, ko se vračamo nazaj na vlak.

Seveda smo si želeli videti tudi konje, a te sreče nismo imeli, tako smo se podali po cesti proti Ljutomeru, kjer smo si privoščili počitek ter ohladitev z sladoledom.

Ko smo se vračali proti Veržeju, smo si ogledali gramoznico, pri vožnji skozi vasi smo na bližnjih pašnikih videli krave. Ter za konec smo se odpeljali še do Babičevega mlina na Muri. Tu smo se v senci odpočili, se okrepčali ter se podali proti železniški postaji Veržej, kjer smo se polni novih vtisov prepustili vožnji z vlakom proti Mariboru.

Seveda pa za nas še ni bilo konec kolesarskega potepanja, saj smo iz železniške postaje v Mariboru morali priti še v Dom.

Tako smo ta dan naredili veliko dobrega za svoje telo, saj smo z vetrom v laseh prekolesarili 50 km, samo v ob murskih krajih 34 km. In prav tako smo naredili veliko dobrega za naš planet, ko smo se popeljali namesto z avtomobili, z vlakom do Veržeja.

 

Kako lepo nam je bilo pa si poglejte v galeriji.

 
 
 
 
 
 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja