Bralni večeri v Domu Antona Skale so vedno nekaj posebnega. V teh dneh pa sploh, ko smo v pričakovanji treh dobrih mož. Sladkarije in dobre misli so pri nas vedno dobrodošle. Tega ni nikoli preveč. Skupne prostore smo še dodatno okrasili, da nas slučajno Miklavž, dedek Mraz ali božiček ne bi zgrešili.

Danes smo, kljub učenju in drugim obveznostim, imeli dovolj časa za branje mladinske literature. Zgodbo, ki pripoveduje o odraščajoči deklici, ki se jo je ločitev staršev dotaknila na različne načine, beremo po poglavjih vsako sredo. Posamezni odlomki iz njene zgodbe spodbujajo naše mladostnike k smehu, prav tako pa se nekateri najdejo in identificirajo v posameznih likih ali prigodah. Po branju se potem pogovorimo o prebrani vsebini in trenutkih, ki so si jih zapomnili ali podoživeli v svojih mislih.
Literarno doživetje in popotovanje skozi zgodbo je vedno nekaj posebnega. Predpraznično vzdušje jih, kljub ukrepom, mehurčkom in izostankom nekaterih mladostnikov zaradi bolezni, ne more spraviti v slabo voljo. Svojo igrivost in dobro voljo radi pokažejo kameri.
Knjiga je naša zvesta popotnica skozi celo šolsko leto. Odkrijte jo še vi.🙇‍♂️
Z branjem zgodb in pravljic smo odrasli lahko otrokom za vzgled, saj jih s tem spodbujamo k branju. Otroke ni težko popeljati v svet branja in domišljije, če smo tudi sami navdušujoči bralci.🧐🚌
Po branju pa si pripravimo kakšen sadni čaj in cimetove piškote. Veselo branje vsem skupaj!

SOGO dostopnost