Tudi danes so se naši učenci v miru in ob prižgani sveči, udeležili bralnega večera. Njihovo zanimanje za zgodbe Fran Milčinskega se iz tedna v teden povečuje. Hudomušne pripovedi nam tako razvedrijo naš vsak dan, še posebej, če v njih najdemo metafore, ki so povezane z našim doživljanjem sveta. V njih pisatelj velikokrat opisuje napake družinske vzgoje in opozarja na zanemarjanje otrok.

Fran Milčinski se je namerno lotil slovenskih ljudskih pravljičnih motivov, saj je dojel pomen pravljice kot večne lepote, ki se je pretakala skozi slovenske rodove in tako našla svojo zadnjo, natisnjeno obliko. Ljudska pravljica namreč sega v dobo človeške prazgodovine in je prežeta z mislijo (in duhom), ki je v svojem bistvu poganska, mitična(vir:https://www.delo.si/kultura/knjiga/brez-butalcev-nam-ziveti-n).

Na začetku bralnih večerov sva pravljice brala vzgojitelja. Sedaj pa učenci prav tekmujejo v tem, kdo bo lahko bral. Z branjem se izboljšuje posameznikova samopodoba, hkrati pa učenci spoznavajo bogastvo slovenskega jezika. Živopisne prispodobe, ki so v te pravljicah, predstavljajo pravi izziv za vsakega bralca. Tudi izkušenega.

Po vsakem branju naredimo kratko obnovo. Celotno zgodbo pa še upodobimo z ilustracijami. Najboljše ilustracije bodo potem objavljene še v domskem časopisu.

Fotografije “adventnega venčka”, naslovnice in ilustracij je izdelal naš učenec Štefan, ki  obiskuje domski fotokrožek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOGO dostopnost