Počasi se zaključuje teden otroka, ki smo ga v Domu Antona Skale skrbno načrtovali in tudi delno izvedli. Vrhunec naših dejavnosti, da bi našim otrokom in mladostnikom omogočili čimveč različnih doživetij, pa smo pripravili za danes popoldan in zvečer. V tem tednu otroka smo naše dejavnosti posvetili igri in igranju ter s tem poudarjali pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, pa čeprav je ve skupaj potekalo v “mehurčkih.

Osrednja tema letošnjega “tedna otroka”, ki se je začel v ponedeljek, 4. oktobra 2021 je bila razigran uživaj dan. Dejavnosti za otroke in mladostnike smo pripravili kot protiutež posledicam epidemije COVID-19.

Danes popoldan bodo naši mladostniki lahko aktivno sodelovali pri “živi knjigi”, kjer bomo preko računalniške povezave imeli goste. Pogovarjali se bomo o različnih življenjskih obdobjih in izzivih, ki so jih naši gostje uspešno premagovali. Gostje bodo: otrok mame, ki zlorablja alkohol; otrok v rejništvu ter bivši mladostnik doma DAS.

Zvečer pa nas čaka gledališka predstava Botra jesen, ki jo bomo izvedli vzgojitelji. Fotografije naših priprav nakazujejo, da bo dogajanje pestro.

Sceno za celotno igro je pripravila naša vzgojiteljica Vesna Kolenko, ki tudi sicer redno skrbi za likovno podobo v notranjosti doma.

SOGO dostopnost