V sredo, 30.9.2020, smo na dvorišču Doma Antona Skale imeli gledališko predstavo, ki jo je pripravilo in izvedlo Društvo za boljši svet. Rdeča nit gledališke predstave je bila predstavitev odnosa človeka do narave, do gozdov in o našem mačehovskem ravnanju z odpaki. Predstava je, kljub zahtevni tematiki, pri naših mladostnikih izzvala obilo smeha. Vsekakor pa je bila izvirna celotna kostimografija nastopajočih, rekviziti in lutke, ki so zelo nazorno ponazorili človeško brezbrižnost do naravnih virov. Pri tem predstava ni obšla niti živalski svet, ki ob uničevanju gozdov trajno izgubljajo svoj življenjski prostor.

Kljub ukrepom, za preprečitev možnih okužb, smo uspeli pripraviti domsko dvorišče za ogled predstave. Kjer ni bilo možno doseči varne medsebojne razdalje, smo uporabljali zaščitne maske.

Društvo za boljši svet je s svojo gledališko predstavo ponovno pokazalo, da zmorejo, znova in znova pripraviti unikatno vsebinsko bogato predstavo. Eksistencialne teme so se lotili na zabaven način in na koncu skupaj z gledalci poiskali skupne “rešitve” za naš planet.

Za njihov uspešen nastop se zahvaljujemo in jim želimo še veliko uspešnih predstav.

Nekaj utrinkov s predstave je ujela naša domska kamera.

SOGO dostopnost