Maribor, 13. 5. 2020

 

OBVESTILO

o ponovnem izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v določenem deležu v prostorih Doma Antona Skale v času izvajanja odrejenih ukrepov zaradi zajezitve in obvladovanja  epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19)

 

Dragi otroci in mladostniki, spoštovani starši in skrbniki!

Dne 13. 3. 2020 so se zaprla vrata Doma Antona Skala, zaradi razglašene epidemije korona virusa. Prepričani smo bili, da ne za dolgo. A naše prepričanje je bilo zmotno, saj je dom zaprt že dva meseca. Pogrešamo vas, čeprav ste se ves čas slišali ter pridno delali s svojimi vzgojitelji in drugimi strokovnimi delavci doma.

Pohvala in zahvala tudi staršem, skrbnikom in rejnikom, ki so nam bili v tej za vse novi in nenapovedani situaciji v veliko oporo ter pomoč.

Zdaj se bomo končno srečali in tega se iskreno veselimo. Glede na okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, prejeto 12. 05. 2020 pod številko 012-7/2020/262  se z 18. 05. 2020 predvideva začetek izvajanja Vzgojnega programa za učence s posebnimi potrebami za tiste učence in dijake, ki bodo pouk nadaljevali v šoli in sicer za:

  • učence 1., 2. in 3. razreda OŠPP in
  • dijake zaključnih razredov srednješolskega programa.

Zaradi preprečevanja širjenja virusne okužbe (COVID-19) bodo v domu veljali posebni protokoli in navodila, s katerimi vas bomo seznanili. Upoštevati moramo navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport o organizaciji vzgojno-izobraževalnega dela, da zagotovimo za vse otroke in zaposlene varno okolje in tekoče delo v skladu z vsemi zdravstvenimi zahtevami.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, ob prihodu otroka v dom morate prinesti tudi izpolnjeno izjavo, ki smo jo poslali na vaš naslov, lahko pa jo najdete v priponki (priloga).

Lepo pozdravljeni,  dr. Marica Horvat, ravnateljica

 

 

 

 

SOGO dostopnost