Danes je svetovni dan učiteljev. Iskreno čestitamo vsem pedagoškim delavcem, še posebej našim novim sodelavcem v Centru Gustava Šiliha Maribor. Zahvala gre tudi vam dragi starši in skrbniki ter ostalim delavcem zavoda, da smo tako povezani in uspešni. Skupaj z vami in našimi otroki lahko naredimo tudi to, da bo naš svet poln lepih dogodkov in občutkov. Naš izziv za otroke in mladostnike je v prihodnje vseživljenjsko učenje in usvajanje socialnih kompetenc.

Pakistansko dekle Malala je januarja 2013, pred vsemi predstavniki Združenih narodov, podala čudovito vizijo: »En otrok, en učitelj, en svinčnik in ena knjiga lahko spremenijo svet.« Bodimo torej nekomu v oporo ali pero, drugemu učitelj in tretjemu “živa” knjiga, da bo vsem nam lažje popotovati skozi preizkušnje, ki nam jo ponuja življenje.

Ob petju in igranju izginejo vse slabe misli. Odpirajo se nam nove poti do sebe, naših čutenj in v nas zasidra čudovite občutke globoko v ljudskih srcih. Ob ritmih dveh cajonov, zvočnih palic, kontrabasa in kitare smo si skupaj z našimi mladostniki v Domu Antona Skale Maribor popestrili še en večer.

SOGO dostopnost